Hem
image
image
image

Välkommen till...

Jan Fredmans släktforskning

Ett av mina stora intressen, efter min 37-åriga tjänst som gymnasielärare i Piteå, är släkt- och bygdeforskning. Framför allt forskar jag i alla församlingar i Norr- och Västerbotten, men även i Västernorrland, Västmanland, Dalarna, Stockholm, Sörmland och Värmland. Givetvis har jag också följt Stuart/Stewart/Steward-grenen tillbaka till Scotland, Normandie-Frankrike och vidare till Vikingahövdingarna från Oslofjorden i Norge. Läs mer om min forskning här!

I oktober 2010 beslutade styrelsen för Skelleftebygdens Släktforskare att vi ska starta ett fotoprojekt "SkelleftePorträtt". Som projektledare kan jag konstatera, att vi tills nu har skannat in över 30.000 ansikten och fler foton och dataregistreringar väntar. Se presentationen av Fotoprojektet "SkelleftePorträtt" och min rapport, som kan läsas på Norra Västerbottens Fornminnesförenings hemida.
Jag är också projektledare för att registrera födda i Skellefteå stads- och landsförsamling 1901-1943. Du är välkommen att vara med i detta arbete, då vi måste vara flera engagerade för att bli klara i tid med ovanstånde två projekt. Hör av dig till mig!

Nu har jag dessutom gjort en ordentlig utredning om "Författarsläkten i norr", (2015-10-02), vilket lett fram till sensationella uppgifter. Nu kan många kända författare med flera namnkunniga från Västerbotten, men även från södra Norrbotten, redovisas som ättlingar till Nicodemus Håkansson och hans hustru Margareta Persdotter på Gammelbyn 7, Västomsundet, Burträsk socken. Se också länkar nedan!

Mina anor

Klicka på varje länk nedan till vänster (Det går inte just nu, då jag håller på med att skapa en Wordpressida!)

Farfars anfäder Farfars anfäder Fritz Eugen Fredman (306 sidor i pdf-format)
Farmors anfäder Farmors anfäder Lydia Margareta Josefina Karlsdotter Johansson (143)
Morfars anfäder Morfars anfäder Karlander Granström (138)
Mormors anfäder Mormors anfäder Eva Kristina Forsberg (203)
Via min mormors anfäder, så får jag en direkt koppling till det svenska kungahuset via Robert III Stuart, King of Scotland och hans broder. Jag och vår nuvarande kung i Sverige, Carl XVI Gustaf Folke Hubertus Bernadotte delar ett avlägset släktskap. Det är ett exempel på vad släktforskning kan leda till.

Är vi släkt eller kommer du in på någon gren, som jag har presenterat? Var snäll och hör av dig till mig om du har frågor, synpunkter, kompletteringar eller önskemål.

NYTT! NYTT! NYTT!

next

image

image


image
image